Annika Hernqvist

Jag har funnits på Vift sedan starten –92 och bor alldeles intill kursverksamheten tillsammans med Kjell-Åke som är den som bygger och fixar åt oss på Vift.

Utbildningar
Jag utbildade mej till instruktör –91 och till hundpsykolog –92 hos Anders Hallgren och hade som lärare förutom Anders : Marie Hansson,stress och aktivering, Eva Bodfält, kontakt och följsamhet, Lars Fält, etologi, Håkan Björklund, hundens sjukdomar.

Därefter har jag vidareutbildat mej bland annat i Fördjupad raskännedom med Åsa Ahlbom och Agneta Geneborg, i tävlingslydnad med Kenth Svartberg och Eva Bodfält. Jag har också gått en utbildning i klickerträning med Marie Fogelqvist och Kina Molitor samt en kantarellsökutbildning hos Anders Hallgren.
Hösten 2007 gick jag instruktörsutbildning i rallylydnad.

Förutom utbildningarna har det praktiska arbetet med hundar och människor genom åren gett mej ovärderliga erfarenheter.Jag har genom åren haft några tusen hundägare med hundar på kurs!

Egna hundar
Jag arbetar förutom med mina kurser med min kennel Viltvattnets, www.viltvattnets.se Jag föder upp labradorer av jakttyp och tränar dem i apportering och viltspår,har gått ett flertal kurser samt startar dem på prov i detta. Jag har även tränat en del tävlingslydnad och agility.
Mitt nuvarande hundgäng består av labradorerna  Daze f. feb.-08 och Humle f.mars -14 samt Easy f.2018 .


Tidigare hundar:Jacki, en shetland sheepdog, Mitzi, en blandis labrador/karelsk björnhund som helt säkert är orsak till att jag idag har mitt stora hundintresse samt Ayla, min första labrador och senare labradorerna Bellis, Arvid,Jenna, Casper och Dahlia. Med Mitzi och Ayla tränade och tävlade jag i agility och lydnad.
Charmiga strävhårstaxen Allie f.96 användes till rådjursjakt.

 Jag håller kurser i :

Valp

Unghund
Vardagslydnad
Vardagslydnad fortsättning
Rallylydnad alla klasser
Jaktapportering
Viltspår


Hjälpinstruktör

Catarina Eng

Jag var med och startade upp Vift 1992, men hade under några år inte varit aktiv i hundvärlden.

Nu har jag, sen ett antal år tillbaka, återupptagit detta och tycker det är jätteroligt och lärande, idag är jag med som hjälpinstruktör. Mitt jobb gör det svårt att boka upp en fast kväll i veckan och ha egna kurser.

När vi startade upp VIFT så gick jag instruktörsutbildningen för Anders Hallgren. Jag har också byggt på med agilityinstruktörsutbildnng. Allt detta har skett inom IMMI´s regi.

När vi i juni, veckan innan midsommar var tvungna att ta bort vår älskade Izzy, (Husky-blandning) som fick leverinflammation (koppartoxikos, trodde de) så var det väldigt tungt. Hon var alldeles för ung, bara 5 år. Men vi kände att vi inte kunde vara utan hund någon längre period och det var nu, omgående som vi kunde skaffa valp, när vi alla hade semester/sommarlov och tid.

Det var då Zappa flyttade in hos oss, en Hovawart på åtta veckor. I början trodde vi att han var en blandis mellan Hoffe och Piraya, men det mesta bitandet har nu gått över. Idag är Zappa 7½ månad och en helt underbar hund, men med glimten i ögat, så det blir en del hyss också. Det ska bli väldigt spännande att följa honom i utvevecklingen och att få träna tillsammans med honom. Han verkar tycka att det är jätteroligt att träna spår så vi kommer nog att fortsätta med detta plus att tanken är att vi ska träna rallylydnad och lite annat som verkar kul.

 

Jag bor jag i Borås med Zappa och Zita, sambo, barn och katt.