VIFT startade i Årbohult, utanför Borås, 1992. Bakgrunden till detta var att vi var några tjejer som några år tidigare stött på den nya skojiga sporten agility och kände att vi ville pröva detta. På den tiden hade vi varsin blandrashund, sammanlagt bestod våra 3 hundar av 11 olika raser!

Vi hade kontakt med Kinds BK där vi hade gått kurs och där hade vi våra första kurser. Vi fick låna en plan på en udde vid ån. Faktiskt hände det ett år att våra hinder flöt iväg i vårfloden! När intresset för agility växte kände vi att vi ville hålla våra kurser på närmare håll och i egen regi, så vi flyttade hem till mig i Årbohult. Detta var på våren -92. Där höll vi första kurserna på min gräsmatta samt på en plan bakom husen, fika och teori hade vi i mitt vardagsrum.

Vi utbildade oss i Anders Hallgrens regi och flyttade till den plan i skogen där VIFT nu håller till. En kurslokal behövde vi och vi kom över en arbetsbod som stod oanvänd i en trädgård. Dock var den smal och trång så de som satt längst in i den under fikat fick vackert vänta med att åka hem tills de längst ut hade fikat klart! Efter ett tag fick vi reda på att Roasjö IF hade en bod till salu eftersom de skulle bygga en klubbstuga, så vi köpte den. Med bistånd från våra hjälpsamma respektive, som dessutom byggde hinder, grusade planen m.m. byggdes bodarna ihop till den stuga vi har nu.

Intresset för kurserna växte och vi blev efter hand fler instruktörer och vi fortsatte att vidareutbilda oss. Att alla instruktörer hos oss ska vara välutbildade är något av det viktigaste för oss.

 

Jenna och Dahlia på Vift:s trappa